Pitabroodje met rucola en lamsvlees

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 451 kcal
  • 24 g eiwit
  • 19 g vet
  • 47 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 300 g lamslapjes, in dunne reepjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 pitabroodjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 60 g rucola, in stukjes gescheurd
  • ½ komkommer, in blokjes

Bereiden

Meng de kruiden door de reepjes lamsvlees. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.

Roer in een kommetje de yoghurt los met zout en peper en voeg de knoflook toe. Snijd de pitabroodjes open en schep de komkommer, rucola en de reepjes vlees erin. Schep er wat knoflooksaus over. Serveer direct.

Extra benodigd

Broodrooster

Bron

Het recept 'Pitabroodje met rucola en lamsvlees' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!