Pitabroodje met rucola en lamsvlees
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 451 kcal
- 24 g eiwit
- 19 g vet
- 47 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 300 g lamslapjes, in dunne reepjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 pitabroodjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 60 g rucola, in stukjes gescheurd
- ½ komkommer, in blokjes
Bereiden
Meng de kruiden door de reepjes lamsvlees. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
Roer in een kommetje de yoghurt los met zout en peper en voeg de knoflook toe. Snijd de pitabroodjes open en schep de komkommer, rucola en de reepjes vlees erin. Schep er wat knoflooksaus over. Serveer direct.
Extra benodigd
Broodrooster
Bron
Het recept 'Pitabroodje met rucola en lamsvlees' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood