Smörrebröd met roerei en garnalen
- 1 persoon
- 10 min
- waardering 7
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vis
bevat per portie
- 491 kcal
- 29 g eiwit
- 32 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 sneetjes lichtbruin roggebrood (smörrebröd)
- 1 eetlepel boter
- 2 blaadjes kropsla
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk of room
- 25 g belegen kaas, geraspt
- 25 g (Hollandse) garnalen
- 1 eetlepel verse basilicum, in reepjes
- 2 kerstomaatjes, gehalveerd
Bereiden
Besmeer de sneetjes roggebrood dun met boter en leg er een blaadje sla op. Druk dit iets plat.
Klop in een kom de eieren los met de melk en kaas en zout en peper naar smaak. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat het ei al roerende op zacht vuur stollen tot het glanst. Schep de garnalen en de helft van het basilicum erdoor.
Schep het roerei, de garnalen en basilicum op de sneetjes roggebrood en verdeel de kerstomaatjes erover.
Bron
Het recept 'Smörrebröd met roerei en garnalen' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood