Smörrebröd met roerei en garnalen

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

bevat per portie

  • 491 kcal
  • 29 g eiwit
  • 32 g vet
  • 23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes lichtbruin roggebrood (smörrebröd)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 blaadjes kropsla
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk of room
  • 25 g belegen kaas, geraspt
  • 25 g (Hollandse) garnalen
  • 1 eetlepel verse basilicum, in reepjes
  • 2 kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiden

Besmeer de sneetjes roggebrood dun met boter en leg er een blaadje sla op. Druk dit iets plat.

Klop in een kom de eieren los met de melk en kaas en zout en peper naar smaak. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat het ei al roerende op zacht vuur stollen tot het glanst. Schep de garnalen en de helft van het basilicum erdoor.

Schep het roerei, de garnalen en basilicum op de sneetjes roggebrood en verdeel de kerstomaatjes erover.

Bron

Het recept 'Smörrebröd met roerei en garnalen' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!