Bietenlasagne met walnoten
bereiden
Ingrediënten
- 1 kilo gekookte hele bieten
- 75 g walnoten
- 12 lasagnevellen
- 1 ei
- handje geraspte kaas
- voor de ricottasaus
- 50 g boter of margarine
- 60 g bloem
- 500 ml melk
- 250 g ricotta
- snuf tijm
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden. Maak eerst de ricottasaus; verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Bak de roux 3 minuutjes en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf met een garde roeren tot een glad geheel. Roer de ricotta er op het laatst door en breng het mengsel op smaak met een snuf peper, zout en een tijm.
Snijd de rode bieten in plakjes van ca 0,5 tot 1 cm dik en verdeel een laagje over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier een beetje van de ricotta saus over en kruimel er wat walnoten over. Dek af met lasagnevellen.
Verdeel dan weer een nieuwe laag bieten, saus, noten en lasagnevellen erover en eindig met een laag bieten en zorg dat je nog wat saus en noten over hebt. Klop het ei door de overgebleven saus en giet over de complete ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas, verdeel wat noten erover en zet de bietenlasagne in de oven en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar.
Variatietip
Vervang de ricotta ook eens door blauwe kaas en voeg wat plakjes peer toe aan de rode bieten.
Kookboek
Het recept 'Bietenlasagne met walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Leuke Recepten - het kookboek
Sandra & Eric Waterschoot
De beste en lekkerste recepten van LeukeRecepten.nl, een van de grootste foodblogs van Nederland. Het gelijknamige kookboek bevat makkelijke basisrecepten én vele verrassende varianten daarop. In deze editie staan 8 splinternieuwe
... lees verder © Fontaine Uitgevers