Lasagne met courgettesaus
bereiden
Ingrediënten
- 12 lasagnevellen
- 2 courgettes
- 1 kruidenbouillontablet
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 125 ml crème fraîche
- 25 g boter
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 4 eetlepels basilicum, fijngesneden
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Kook de lasagnevellen in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken.
Snijd 1 courgette in halve boogjes en de andere in stukken. Kook de in stukken gesneden courgette in water met het bouillontablet, de knoflook en een beetje zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de crème fraîche in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de courgetteboogjes in 3-4 minuten zacht. Roer de Provençaalse kruiden en basilicum erdoor. Schep de courgettesaus erdoor.
Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg er lasagnevellen op. Schep er een deel van de saus over. Maak op deze manier alle ingrediënten op, maar eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en gratineer de lasagne 10-15 minuten onder een hete grill.
Extra benodigd
Keukenmachine, blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Lasagne met courgettesaus' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine vegetarische keuken
diverse auteurs
De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder
© Uitgeverij BechtLasagne tips
Reacties op dit recept
- Marike Heerlijk! Superrecept, je kan het ook als saus door de pasta (tagliatelle bv.) doen en dan zalm erbij / door.
- Sandra Lekker als je een keer geen zin hebt in vlees. Heb je wel zin in vlees; ik doe er ook wel eens ham door.