Lasagne-rolletjes met pompoen

6 personen
bereiden

waardering 7,6obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g amarettikoekjes (liefst knapperige)
  • 60 g mostarda di Cremona
  • 1½ kg pompoen
  • 3 mespuntjes nootmuskaat
  • 2 mespuntjes kaneel
  • 70 g + 30 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 500 g verse lasagnevellen
  • 40 g boter

Bereiden

Mix de koekjes. Mix de mostarda grof.

Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitjes. Bak ze op 180 °C in de oven onder aluminiumfolie tot ze zacht worden (reken op ongeveer 45 minuten).

Mix de pompoen (als het een biologische is, gebruik dan ook de schil): je moet 800 g puree krijgen. Voeg dan de nootmuskaat, de kaneel, de amarettikoekjes, de mostarda, 70 g Parmezaanse kaas, zout en peper toe.

Kook de lasagnevellen 1 tot 3 minuten voor (afhankelijk van dikte). Om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken, doe je ze in een grote pan kokend water met zout en een eetlepel olie. Kook niet meer dan drie of vier vellen tegelijk en roer voorzichtig.

Leg de lasagnevellen met een pollepel of een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar. Snijd ze in repen van ongeveer 20 x 10 cm.

Schep een laagje vulling op de deegrepen, 1½ cm van de rand af. Rol ze goed stevig op. Snijd elk rolletje in vier stukjes en zet ze rechtop in een met boter ingevette ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg er klontjes boter op. Laat ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C gratineren.

Tip

Je kunt de pompoen ook de dag van tevoren gaar stomen en hem op een koele plek in een zeef laten uitlekken, zodat al het water eruit loopt.

Mostarda

Mostarda is een Italiaans smeersel van gekonfijte vruchten op sap met mosterdessence. De mostarda uit Cremona is het meest bekend.

Kookboek

Het recept 'Lasagne-rolletjes met pompoen' is afkomstig uit het kookboek...

Lasagne

In dit prachtig gefotografeerde boek komen de lekkerste lasagnerecepten aan bod. Allereerst een hoofdstuk met de basisrecepten voor de pastavellen, de sauzen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Lasagne tips

Reacties op dit recept

  • EDSELINE Het smaakte lekker. De kinderen vonden het ook lekker. Bedankt.