Lasagne met salami en zongedroogde tomaatjes
bereiden
Ingrediënten
- 12 lasagnevellen
- 100 g zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 25 g walnoten
- 8 basilicumblaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 pot tomatensaus (450 g)
- 12 plakken (Italiaanse) droge salami
- 100 g geraspte kaas
Bereiden
Kook de lasagnevellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken.
Pureer de tomaatjes, knoflook, walnoten, basilicum, citroensap en olijfolie tot een tapenade en breng op smaak met peper en zout.
Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er een laagje lasagnevellen op, schep er een laag tomatensaus over, leg er enkele plakken salami op en een laagje tomatentapenade. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten zijn verbruikt. Eindig met een laag tomatentapenade.
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en bak deze 20 minuten in een oven van 220 °C tot de bovenkant gegratineerd is.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Lasagne met salami en zongedroogde tomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine winterse keuken
diverse auteurs
De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder
© Uitgeverij BechtLasagne tips
Reacties op dit recept
- Ina Zeer pittige smaak. Is natuurlijk onderhevig aan de kwaliteit van de zongedroogde tomaten. Wat droog. Mag iets meer vocht hebben.