Lasagne met spinazie en mortadella
bereiden
Ingrediënten
- 300 g lasagnevellen
- 40 g boter + extra om in te vetten
- 500 g spinazie, in grove stukken
- 100 g geraspte emmentaler
- 70 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g mortadella (Italiaanse worst), in kleine stukjes
- nootmuskaat
- 100 ml bechamelsaus
Bereiden
Kook de lasagnevellen in voldoende water met zout al dente. Giet de lasagnevellen af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken op een schone theedoek.
Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de spinazie. Roer er na een paar minuten de geraspte emmentaler en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Meng alles goed door elkaar en haal van het vuur.
Vet een ovenschaal in en leg hierin een laagje lasagnevellen. Leg er een laagje spinazie en een laagje mortadella bovenop. Herhaal dit en eindig met een laagje lasagnevellen.
Roer de rest van de geraspte Parmezaanse kaas en een beetje nootmuskaat door de bechamelsaus en schenk deze over de bovenste laag lasagne. Plaats de lasagne 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
Kookboek
Het recept 'Lasagne met spinazie en mortadella' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote pasta kookboek
diverse auteurs
In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan... lees verder
© Uitgeverij Becht