Lasagne met zalm, broccoli en een roomsausje
bereiden
Ingrediënten
- 16 groene lasagnevellen
- 2 broccoli, in roosjes
- olijfolie
- nootmuskaat
- 1 sjalot, gesnipperd
- 200 ml lightroom
- 1 eetlepel maïszetmeel
- 4 zalmfilets
- 30 g amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoli gaar in licht gezouten water. Giet af. Voeg een scheutje olijfolie toe en pureer de broccoli. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Bak het sjalotje glazig in olijfolie. Giet er de room bij en breng aan de kook. Los het maïszetmeel op in wat warme room en giet al roerend bij de rest tot de saus indikt.
Snijd de zalmfilets in fijne plakjes. Kruid met peper en zout.
Schik per portie een lasagnevel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep er de helft van de broccolipuree op en vervolgens de zalm. Herhaal. Eindig met broccolipuree. Lepel er de room over en bestrooi met het amandelschaafsel. Schuif 30 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Lasagne met zalm, broccoli en een roomsausje' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de oven
diverse auteurs
Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren
... lees verder © Uitgeverij Lannoo