Lasagne met zalm, kappertjes en dille
bereiden
Ingrediënten
- ca. 700 g zalmfilet, zonder vel
- olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- handvol verse dille, fijngehakt
- 30 ml witte wijn
- 1 prei, fijngesneden, zonder groen
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- 9 gedroogde lasagnevellen
- 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel er wat olijfolie, de kappertjes, dille en witte wijn over. Bak de zalm 8 minuten in de oven en laat afkoelen. Breek de zalm in stukken en meng de kappertjes en dille erdoor.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de prei toe en 1 eetlepel water. Bak de prei zacht.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg als de boter gesmolten is - hij mag niet bruin kleuren - de bloem toe. Gaar de bloem al roerend met een spatel 1 minuut. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert met een garde. Breng de bechamelsaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel een laagje bechamelsaus over een ingevette ovenschaal. Bedek de bechamelsaus met 3 lasagnevellen. Schep weer een laagje bechamelsaus op de lasagnevellen. Verdeel een laagje zalm en prei over de bechamelsaus en bedek met lasagnevellen. Herhaal tot de ovenschaal gevuld is. Eindig met een laagje bechamelsaus. Let erop dat de bovenste lasagnevellen goed zijn bedekt met de bechamelsaus. Bestrooi de bovenste laag bechamelsaus met de Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in de oven in 25-30 minuten goudbruin en serveer uit de schaal.
Extra benodigd
Ovenschaal
Alternatieve vissoorten
Kabeljauw of schelvis
Kookboek
Het recept 'Lasagne met zalm, kappertjes en dille' is afkomstig uit het kookboek...
Vis voor elke dag
Bart van Olphen
'Vis voor elke dag' biedt 100 makkelijke visrecepten afkomstig uit alle windstreken. Of je nu inspiratie zoekt voor een snelle lunch, een snack voor bij de borrel... lees verder
© Uitgeverij Carrera