Mini-lasagne met courgette
bereiden
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 volle theelepel geperste knoflook
- versgemalen chilipeper
- 2 bollen (buffel)mozzarella, in plakken
- 4 vellen (koel)verse lasagne
- 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree (tube)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de courgette grof en meng de oregano, citroenschil en knoflook met wat versgemalen chilipeper en zwarte peper en zout erdoor.
Bestrooi de mozzarella met zout en peper. Steek uit elk lasagnevel 3 rondjes van 5-6 cm.
Vet per persoon een klein ovenschaaltje in en leg er een rondje lasagne in met daarop een plakje mozzarella en een toef courgette. Leg hierop nog 2 keer een laag lasagne, mozzarella en courgette. Strooi de Parmezaanse kaas erover en druppel er een beetje olijfolie erover.
Roer de tomatenpuree los met 200 ml water, wat olijfolie en zout en peper naar smaak. Schenk dit rond de lasagnetaartjes op de bodem van de schaaltjes.
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin, het bovenste laagje wordt lekker knapperig.
Tip
Snijd de lasagnevellen die over zijn tot pappardelle. Kook de brede repen pasta in ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar, laat ze uitlekken en serveer ze gemengd met room en wat Hollandse garnaaltjes erop als voorgerecht.
Kookboek
Het recept 'Mini-lasagne met courgette' is afkomstig uit het kookboek...
Het Keukenboekje
Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk
Met dit keukenboekje in de hand koop en kook je bewuster en eet je minstens net zo lekker. De ideale wegwijzer voor in de keuken! Met 72 recepten, 118 tips, 31
... lees verder © Assisti