Nigella Lawson: linguine met citroen, paddenstoelen en tijm

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 225 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Maldonzout of 1½ theelepel fijn tafelzout
  • 1 klein teentje knoflook, fijngemaakt
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • blaadjes van 4 takjes verse tijm
  • 500 g linguine
  • 1 bos verse peterselie, gehakt
  • 2 tot 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Doe de plakjes paddenstoel in een grote kom, met de olie, het zout, de knoflook en citroensap en -schil en de tijmblaadjes.

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de linguine even uitlekken, maar zo dat er nog wat vocht in blijft zitten. Doe de uitgelekte linguine onmiddellijk in de kom met het paddenstoelenmengsel.

Hussel alles goed door elkaar. Doe er de gehakte peterselie, geraspte kaas en peper naar smaak bij, hussel weer en eet met een jubelend hart.

Persoonlijke noot

'Wat de paddenstoelen betreft: je hoeft niet meer te doen dan ze in plakjes te snijden, ze in een mengsel van olie, knoflook, citroensap en tijm te laten trekken, en ze vervolgens door de hete pasta te husselen. Deze paddenstoelen met hun dressing kunnen ook uitstekend dienen als een salade. Neem in dat geval 375 g paddenstoelen en laat de pasta helemaal weg, maar neem van de andere ingrediënten dezelfde hoeveelheid. Ook als je alleen maar gewone, kleine champignons kunt vinden, is het nog altijd zeer de moeite waard om deze pasta te maken.' - Nigella Lawson

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: linguine met citroen, paddenstoelen en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Nigella Express

Nigella Lawson

In 'Nigella Express' helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit nieuwe kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de... lees verder

© Uitgeverij Contact

Waardeer dit recept (39 stemmen)

Linguine recept tips

Reacties op dit recept

  • InyMet verse kruiden rasp en sap van een biologische citroen zet je met dit gerecht een topmaal op tafel. Mooi meegenomen is dat de bereiding vrij weinig tijd kost.

    reageren