Orecchiette met peer, pancetta en pecorino
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie extra vergine
- 150 g pancetta in blokjes
- 1 peer, in kleine blokjes
- 350 g verse orecchiette
- 80 g pecorino, geraspt
- ½ bosje salie, in reepjes
Bereiden
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de pancetta goudbruin in circa 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de perenblokjes toe en verwarm nog circa 2 minuten op laag vuur.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in circa 4 minuten. Houd een beetje kookvocht apart.
Roer de pecorino met een garde door 1 soeplepel van het kookvocht zodat je een romig sausje krijgt.
Roer de orecchiette door de pancetta en breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur.
Roer de pecorinosaus door de orecchiette. Garneer met de salie.
Opmerking
'Peer in je pasta? Ik weet niet wat mijn grootmoeder ervan zou vinden, maar ik vind peer en kaas gewoon heel erg lekker bij elkaar. Door de peer wordt het gerecht licht zoetig, maar de pancetta en pecorino trekken dat weer helemaal recht. Probeer het maar.' - Roberta Pagnier
Kookboek
Het recept 'Orecchiette met peer, pancetta en pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
Pastabijbel
Roberta Pagnier
Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in 'Pastabijbel' de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse... lees verder
© Uitgeverij Carrera