Spaghetti carbonara met doperwtjes en tuinbonen

2 personen
bereiden

waardering 7,9obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 kleine teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 225 g diepvrieserwtjes, ontdooid en uitgelekt
  • 100 g tuinbonen (verse, gedopt of uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt)
  • 180 g glutenvrije spaghetti
  • 2 eierdooiers
  • 80 g harde geitenkaas, geraspt
  • blaadjes van 2 grote handenvol verse munt, de helft fijngesneden, de andere helft heel
  • 1 rode chilipeper, diagonaal in ringetjes (als je wilt)

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, erwtjes en tuinbonen op middelhoog vuur, met het deksel half op de pan, tot de sjalotjes zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Vermeng in een kom de eierdooiers met de helft van de geitenkaas en de fijngesneden munt en breng op smaak met zwarte peper.

Pak de uitgelekte spaghetti met een tang op en voeg toe aan de pan met het sjalotmengsel. Schenk de eieren erbij en vouw op laag vuur de spaghetti voorzichtig door het mengsel om de pasta ermee te bedekken en het eimengsel te laten stollen.

Dien op, bestrooid met de rest van de geraspte kaas en met een beetje chilipeper erbovenop als je wilt, en een paar blaadjes munt.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti carbonara met doperwtjes en tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...

Honestly Healthy

Aan de hand van dit kookboek vol eenvoudige recepten (meer dan 100) met een neutrale pH-waarde leer je alles over gezond en gebalanceerd alkalisch eten... lees verder

© Uitgeverij Becht

Spaghetti carbonara tips