Spaghetti carbonara van Onno Kleyn
bereiden
Ingrediënten
- 100 g pancetta of eigenlijk guanciale (kinnebakspek), in dunne reepjes
- scheutje olijfolie
- 400 g spaghetti
- 100 g pecorino of parmigiano
- 2 eieren
Bereiden
Bak het spek in de olie. Knapperig hoeft helemaal niet. Draai het vuur uit.
Kook de spaghetti in ruim water met zout.
Rasp de kaas in een dienschaal en roer er de eieren in los. Voeg wat peper toe en de al wat afgekoelde spekjes.
Giet de spaghetti af in een vergiet, schud niet een halfuur teneinde ook de laatste druppels kwijt te raken, maar kiep ze onmiddellijk in de schaal. Meng snel, snel, snel met twee houten lepels het gerecht goed door. De hitte van de pasta doet de eieren half stollen, zodat er een saus ontstaat.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti carbonara van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Reiskookboek Italië
Onno Kleyn
Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckSpaghetti carbonara tips
Reacties op dit recept
- Gaby Dit is echt een lekkere eenvoudige manier!! Ook onze kids zijn er dol op!
- Monique Verukkelijk!
- Anne-Marie Erg vies, zompige spek... moet juist lekker knapperig!
- Ellen Alles wat je wilt van een leuke pasta: erg lekker, eenvoudig en snel te maken... voedzaam. Ik begin best gek op Onno's recepten te worden!
- Lisa perron super lekker mijn kinderen vinden het ook lekker dus ik ga het zeker vaker maken. heel lekker