Tagliatelle met amandelsaus

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

820 kcal
29 g eiwit
59 g vet
45 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g groene tagliatelle
  • 100 g amandelschaafsel
  • 30 g basilicum
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml slagroom
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Maal de amandelen met het basilicum, citroenschil en knoflook in de keukenmachine fijn. Breng in een pan het amandelmengsel met de slagroom al roerende aan de kook en laat dit ca. 5 minuten sudderen tot een gebonden saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de pasta af en schep deze in twee diepe borden. Schep de amandelsaus erover. Strooi er Parmezaanse kaas over. Lekker met tomatensalade.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Tagliatelle met amandelsaus' wordt je aangeboden door . Beeld: Oleksandra Naumenko | Shutterstock.com

Tagliatelle tips