Tagliatelle recepten
-
tip
Jamie Oliver: tagliatelle Genovese
Vegetarisch, 40 min 8,1
-
tip
Tagliatelle alla Bolognese (de enige echte)
Vlees, 90 min 8,1
-
Jamie Oliver: zomerse tagliatelle
Vegetarisch, 20 min 8,2
-
Tagliatelle alla Bolognese
Vlees, 50 min 7,9
-
Tagliatelle Bolognese van Onno Kleyn
Vlees, 60 min 7,9
-
Tagliatelle met amandelsaus
Vegetarisch, 20 min 7,6
-
Tagliatelle met carbonarasaus
Vegetarisch, 60 min 8,5
-
Tagliatelle met champignons en coquilles
Vis, 25 min 7,6
-
Tagliatelle met courgette en Parmezaanse kaas
Vegetarisch, 15 min 7,4
-
Tagliatelle met gerookte kip en courgette
Gevogelte, 15 min 7,4
-
Tagliatelle met kip en sperziebonen van Bill Granger
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Tagliatelle met parmezaan en krokante prosciutto
Vlees, 15 min 7,0
-
Tagliatelle met prei en paddenstoelen
Vegetarisch, 20 min 7,9
-
Tagliatelle met prei en saffraan
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Tagliatelle met ragu
Vlees, 225 min 7,8
-
Tagliatelle met room, erwtjes en ham
Vlees, 25 min 6,6
-
Tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
Tagliatelle met tonijn en mosselen
Vis, 25 min 7,6
-
Tagliatelle met tuinbonen, krokante prosciutto en Parmezaanse kaas
Vlees, 25 min 8,5
-
Tagliatelle met vijgen en gorgonzola
Vegetarisch, 15 min 5,7
Tagliatelle
'Tagliare' betekent snijden - veel Italiaanse mama's maken nog altijd hun eigen tagliatelle door vellen pastadeeg op te rollen en in linten te snijden. Tagliarelli is een synoniem voor tagliatelle, hoewel er soms een smallere pasta mee wordt bedoeld. Ook tagliarellini, taglierini, tagliatelline en tagliolini zijn smaller. Per producent kunnen ze verschillen in breedte en dikte. Meestal zijn tagliatelle 8 tot 10 mm breed en 0,8 mm dik, terwijl de verkleinde soorten aanzienlijk smaller zijn, ongeveer 3 mm. In het zuiden van Italië wordt tagliatelle soms bavette genoemd, maar eigenlijk is dat een dunnere soort.
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]