Tagliatelle met tuinbonen, krokante prosciutto en Parmezaanse kaas
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g prosciutto, in dunne plakjes
- 2 eetlepels roomboter
- 3 bosuien, in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 400 g diepvriestuinbonen
- 500 g verse tagliatelle
- 250 g crème fraîche
- blaadjes van 2 takjes munt, fijngesneden
- 60 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 225 °C elektrisch.
Leg de plakjes prosciutto in een enkele laag op 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Bak 8 minuten in de oven tot de prosciutto krokant is.
Verhit intussen de roomboter in een hapjespan. Bak de bosui en knoflook 5 minuten. Voeg de tuinbonen toe en bak mee tot ze ontdooid zijn.
Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Voeg de tagliatelle, crème fraîche en munt toe aan de tuinbonen, roer goed door en verwarm kort mee.
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en garneer met de krokante prosciutto en Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met tuinbonen, krokante prosciutto en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Pasta
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten van 'Pasta' ontdek je allerlei soorten pastarecepten, van klassiekers als pasta bolognese, spaghetti aglio e olio en mac & cheese uit de oven tot verrassende tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus of... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld