Tagliatelle met kip en sperziebonen van Bill Granger
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 kippenborsten, elk van 200 g, in dunne plakjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 375 g tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g sperzieboontjes, afgehaald, in de lengte schuin doorgesneden
- 125 ml kippenbouillon
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 g basilicumblaadjes
Bereiden
Doe de kip, extra vierge olijfolie en knoflook in een kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle in een grote pan met gezouten flink kokend water tot deze al dente is, giet af en laat goed uitlekken.
Zet 5 minuten voor de tagliatelle gaar is een grote koekenpan op een hoog vuur tot deze heet is. Doe 2 eetlepels olijfolie erin en verhit 5 seconden. Voeg de kip met de marinade toe en schroei snel dicht in 30 seconden. Voeg de boontjes erbij en zet het vuur half. Stoof alles nog 2 minuten onder af en toe roeren. Voeg de tagliatelle toe en schud alles goed om.
Verdeel de tagliatelle over vier kommen en strooi er versgeraspte Parmezaanse kaas over en flink wat versgemalen zwarte peper. Garneer met de basilicumblaadjes.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met kip en sperziebonen van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Enjoy!
Bill Granger
Een eigentijds kookboek met heerlijke recepten en prachtige foto's voor een aantrekkelijke prijs. Als vervolg op het succes van 'Man in de keuken' nu nog meer eigen... lees verder
© Uitgeverij Terra