Tagliatelle Bolognese van Onno Kleyn
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, fijngehakt
- 1 worteltje, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 40 g ontbijtspek, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g boter
- 1 kruidnagel
- 300 g rundergehakt
- 3 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 125 ml runderbouillon
- 125 ml melk
- 500 g tagliatelle of fettuccine
- Parmezaanse kaas
Bereiden
Fruit de ui, wortel en bleekselderij met het spek aan in de olijfolie en de boter. Voeg de kruidnagel en het gehakt toe en bak dat rul en los. Doe er dan de wijn bij en laat die al bakkend verdampen.
Roer de tomatenpuree los in de bouillon en doe dat samen met de melk in de pan. Breng op smaak met zout, draai het vuur laag en laat alles nog minimaal een half uur pruttelen op een laag vuur, onder een deksel.
Kook de tagliatelle al dente in ruim water met flink zout, laat uitlekken in de vergiet en meng in de keuken met de saus.
Serveer de tagliatelle Bolognese met geraspte Parmigiano Reggiano.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle Bolognese van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Kleyns columns
Onno Kleyn
Eindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van
... lees verder © Het SpectrumTagliatelle tips
Reacties op dit recept
- Saskia Als je de kruidnagel achterwege laat, dan is dit het originele bolognesesaus recept. Goed gedaan, Onno!