Tagliatelle met carbonarasaus
bereiden
Ingrediënten
- 250 g tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g gerookte tofu, in kleine blokjes
- 2 grote tenen knoflook, gesnipperd
- 1 sjalot, gesnipperd
- 80 ml vegan witte wijn
- 340 ml plantaardige room
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1/8 theelepel vloeibaar rookaroma
- ½ citroen
- ¼ theelepel zwart zout
- 1 handje fijngehakte verse peterselie
Bereiden
Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Kook daarin de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verhit voor de carbonarasaus de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak daarin de tofu goudbruin en krokant, als de olie heet is. Doe de knoflook en sjalot bij de tofoe en laat deze licht goudbruin worden. Blus af met de witte wijn. Voeg de room, nootmuskaat, vloeibaar rookaroma, zout en zwarte peper toe. Roer goed door en laat sudderen totdat de saus ingedikt is.
Doe de tagliatelle bij de carbonarasaus. Haal de pan van het vuur en serveer met een kneepje citroensap, het zwarte zout en de verse peterselie op de tagliatelle.
Tip
Rooster voor een krokante topping een handje kokosvlokken met wat sojasaus en vloeibaar rookaroma in de oven.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met carbonarasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Veganista
Luna Trapani
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu
... lees verder © Uitgeverij Terra