Tagliatelle met parmezaan en krokante prosciutto

2 personen
bereiden

waardering 7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g tagliatelle
  • 300 g tomaten passata
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 100 g prosciutto
  • 2 flinke handen rucola

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af en zet de pan terug op het vuur. Roer de tomatensaus door de pasta, gevolgd door drie kwart van de Parmezaanse kaas.

Verwarm ondertussen een klein beetje olie in een koekenpan en bak de prosciutto hierin krokant.

Schep de pasta op een bord, roer de rucola er doorheen en maak de pasta af met de repen ham en bestrooi met de overige parmezaan.

Kookboek

Het recept 'Tagliatelle met parmezaan en krokante prosciutto' is afkomstig uit het kookboek...

Het daily dinner-kookboek

Wat schaft de pot vanavond nú weer? Op deze dagelijkse vraag - misschien wel de meestgestelde in Nederlandse huishoudens - geven Nina en Elise antwoord in de vorm van maar liefst 100 recepten met maar 5 ingrediënten

... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Sven Benjamins

Tagliatelle tips