Tagliatelle met prei en saffraan
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g tagliatelle
- olie
- 350 g champignons, in schijfjes
- 650 g prei, in stukjes
- 150 g zwarte olijven, ontpit
- 2 porties saffraan
- 250 ml sojaroom
- 2 eetlepels Ricard of pastis (eventueel)
- sap van ½ citroen
Bereiden
Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten kokend water.
Verhit olie in een grote pan of wok en roerbak de champignons even.
Voeg de prei en de olijven toe en kruid met saffraan, peper en zout. Wok de groenten 5 minuten.
Giet de sojaroom en eventueel wat Ricard of pastis erbij en laat alles doorstoven tot de prei gaar is.
Verdeel de tagliatelle en de preisaus over de borden en sprenkel er wat citroensap over.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met prei en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...
Vegetarisch koken in 30 minuten
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Met 'Vegetarisch koken in 30 minuten' verwijzen Miki Duerinck & Kristin Leybaert de opvatting dat vegetarische recepten altijd tijdrovend zijn voorgoed naar het rijk der... lees verder
© Standaard Uitgeverij