Tagliatelle met room, erwtjes en ham
bereiden
Ingrediënten
- 10 g boter
- 2 theelepels olijfolie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 200 g verse doperwtjes (of uit de diepvries)
- 100 ml slagroom
- 2 plakjes gekookte ham, in stukjes gesneden
- 400 g tagliatelle
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verhit de boter en olie in een pan op laag vuur (de boter voegt smaak toe en de olie zorgt ervoor dat de boter niet verbrandt). Voeg de ui toe en fruit hem in ongeveer 5 minuten zacht. Roer af en toe met een houten lepel.
Voeg de erwtjes toe en roer om ze te bedekken met de boter. Kook ze 5 minuten mee en roer af en toe met een houten lepel.
Voeg de slagroom toe en kook hem 5 minuten mee. Doe dan de ham erbij.
Vul een grote pan voor driekwart met water en breng dat aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
Schep de saus over de pasta. Strooi de Parmezaanse kaas over de pasta. Roer door elkaar en dien meteen op.
Kookboek
Het recept 'Tagliatelle met room, erwtjes en ham' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel voor Kinderen
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? 'De Zilveren Lepel voor Kinderen' staat vol
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckTagliatelle tips
Reacties op dit recept
- wesley Echt heerlijk, het is eenvoudig maar wel erg lekker.