Tagliatelle met tonijn en mosselen
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
690 kcal
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 2 blikjes tonijn op olie (à 185 g), uitgelekt
- 150 g gekookte mosselen
- 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
- 400 g tomatenblokjes op sap
- 400 g groene tagliatelle
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten. Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door. Strooi tot slot de peterselie erover.
Vervangende vis
Vervang tonijn door zalm uit blik of blokjes verse tonijn of witvis die 3 minuten geroosterd zijn in een beetje olijfolie.
Het recept 'Tagliatelle met tonijn en mosselen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Tagliatelle tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Heerlijk.
- Joan Lekker en eenvoudig recept. Ik heb worcestersaus toegevoegd en een pepertje.