Brood pizza van naan met pittige runderworst en ricotta
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 naanbroden (met of zonder toevoegingen)
- 200 g ricotta
- 4 pittige runderworstjes, rauw
- 2 rode uien, gepeld en in dunne ringen
- 4 snufjes chilivlokken
- 4 snufjes gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie, en extra om te besprenkelen
- 100 g rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en smeer het mengsel op de naanbroden. Laat net als bij een pizza de rand vrij.
Verkruimel de ricotta erover. Haal het vel van de worstjes en verdeel het vlees over de pizza's. Verdeel de uiringen erover en bestrooi de pizza's elk met een snufje chilivlokken en gemalen komijn. Breng op smaak met zout en veel peper. Besprenkel met olijfolie en zet ze 15 minuten in de oven.
Haal de pizza's uit de oven, bestrooi met rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer ze meteen.
Tip
Als je geen pittige runderworstjes kunt vinden, neem dan plakjes peperoni of voeg wat gehakte verse chilipeper toe.
Kookboek
Het recept 'Brood pizza van naan met pittige runderworst en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...
6 uur thuis, 7 uur eten
Sophie Wright
Als je 's avonds moe uit je werk komt, is het verleidelijk terug te grijpen op steeds dezelfde recepten of een kant-en-klaar-maaltijd. Maar met de recepten uit dit... lees verder
© Kosmos Uitgevers