Pizza met courgette en lamsvlees (brood pizza)
bereiden
Bevat per portie
628 kcal
41 g eiwit
34 g vet
39 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g mals lamsvlees, in dunne reepjes
- 4 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomaatstukjes
- 2 ciabatta's
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 1 (rode) ui, in kleine blokjes
- 2 eetlepels majoraan, fijngehakt
- 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de reepjes lamsvlees met het chilipoeder, de kaneel en de komijn. Verhit 1½ eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsvleesreepjes snel bruin. Roer de tomaatstukjes met vocht erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit ca. 2 minuten zachtjes sudderen.
Snijd de ciabatta's overlangs open en halveer de stukken. Leg de stukken ciabatta op de bakplaat en strijk het lamsvleesmengsel erover uit. Verdeel de courgette, ui en majoraan erover en dek het geheel af met plakjes mozzarella. Druppel er nog wat olijfolie over. Bak de pizzasneetjes in de oven in ca. 15 minuten mooi bruin. Lekker met een frisse groene salade.
Het recept 'Pizza met courgette en lamsvlees (brood pizza)' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood