Pizza met wilde paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- voor het pizzadeeg
- 1 zakje gist (15 g)
- 1 eetlepel suiker
- 250 g bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- voor de vulling
- 600 g gemengde wilde paddenstoelen
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml slagroom
- oregano
Bereiden
Los de gist op in 120 ml lauw water, samen met de suiker. Laat 20 minuten staan.
Doe de bloem in een kom en voeg het water met de gist toe. Voeg ¾ theelepel zout en de olijfolie toe. Doe er beetje bij beetje wat lauw water bij en kneed tot zich een mooi soepel deeg heeft gevormd. Zet het deeg onder een natte doek op een warme plek om te rijzen.
Bak de helft van de paddenstoelen in een pan met de sjalotten en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slagroom toe. Laat inkoken en pureer met een staafmixer.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Bestuif de bakplaat met wat bloem, rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met de paddenstoelensaus. Leg daar de rest van de in grove stukken gesneden paddenstoelen op en strooi er oregano over.
Zet de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 35-45 minuten goudbruin.
Kookboek
Het recept 'Pizza met wilde paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Het paddenstoelenboek
Edwin Florès
Zelf eetbare paddenstoelen zoeken in het bos blijft een spannende bezigheid, want hoe weet je nu zeker dat je geen giftige soort plukt? In 'Het paddenstoelenboek' van... lees verder
© Uitgeverij Becht