Gebakken rijst met garnalen

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vis

bevat per portie

  • 405 kcal

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 50 g spekblokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 100 g (diepvries)doperwten
  • 75 g gepelde kleine, roze garnalen
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 2 eieren

Bereiden

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak intussen het spek zachtjes in de olie uit. Bak de lente-uitjes 1 minuut mee. Voeg nu de doperwten en garnalen en sojasaus toe en bak alles al omscheppend 2 minuten.

Klop de eieren met een snufje zout los en voeg ze al kloppend bij de groenten.

Voeg de rijst toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend enkele minuten. Lekker bij roergebakken en Chinese gerechten. Koud ook lekker als salade bij de barbecue.

Bron

Het recept 'Gebakken rijst met garnalen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stocksolutions | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Gebakken rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!