Jambalaya met garnalen
bereiden
Ingrediënten
- 180 g langkorrelige rijst
- 1 eetlepel olie
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, in ringetjes
- tijm
- ca. 30 gepelde garnalen
- Tabasco
- 1 klontje boter
Bereiden
Kook de rijst 20 minuten in ruim water met wat zout. Giet de rijst af en laat hem afkoelen.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de paprika, uien, het knoflook en de bleekselderij toe. Strooi er tijm over. Bak het geheel 15 minuten; roer regelmatig. Breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de garnalen en een scheutje Tabasco toe en bak alles 5 minuten. Doe de rijst erbij en roer alles met een vork nog even goed door.
Voeg op het moment van serveren een klontje boter aan de jambalaya toe.
Kookboek
Het recept 'Jambalaya met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst
Laurence & Gilles Laurendon
Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom
... lees verder © Uitgeverij Terra