Rijstkoekjes

4 personen
bereiden

waardering 7,1obv 10 waarderingen

Bevat per portie

365 kcal

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 3 eetlepels peterselie, bieslook of basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie

Bereiden

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat eventueel de rijst afkoelen.

Klop de eieren goed los en klop de bloem erdoor. Meng de rijst, wat peper, eventueel wat zout en de kruiden er goed door.

Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg op enige afstand van elkaar volle eetlepels van het rijstmengsel in de pan. Druk de koekjes iets plat. Bak ze op middelmatig vuur aan beide kanten lichtbruin. Houd ze in de oven warm en bak van de rest ook koekjes.

Lekker bij biefstuk, rosbief en varkensoesters.

Het recept 'Rijstkoekjes' wordt je aangeboden door . Beeld: MSPT | Shutterstock.com

Overige rijst tips

Reacties op dit recept

  • Claudia Errug lekker, ik had geen bloem, en heb maïzena gebruikt ging ook. Ik heb er nog wat kerriepoeder bijgedaan, en het smaakt iets oosterser, hahaha.
  • jojo jammer geen filmpje en tevil reclame