Paella met kip en chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie
- 1 grote rode paprika, in reepjes van 5 mm breed
- 600 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
- 200 g chorizo, in blokjes van 2 cm
- 200 g champignons, in dunne plakjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 700 g rijpe tomaten, grof gesneden
- 200 g sperziebonen, afgehaald en in stukjes van 3 cm
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
- enkele saffraandraadjes, opgelost in 60 ml heet water
- 440 g rondkorrelige witte rijst
- 750 ml hete kippenbouillon
- 6 partjes citroen voor erbij
Bereiden
Verhit de olijfolie in een paellapan of een grote, diepe koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin de reepjes paprika al roerend in ongeveer 6 minuten zacht; haal ze uit de pan.
Doe de blokjes kip in de pan en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar en bruin. Haal ze uit de pan. Doe de blokjes chorizo in de pan en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg de champignons, knoflook en citroenrasp toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de gehakte tomaten en paprika erdoor en bak nog eens 5 minuten of tot de tomaat zacht is.
Voeg de sperziebonen, rozemarijn, peterselie, het saffraanwater, de rijst, kip en chorizo toe. Roer eventjes en voeg de bouillon toe. Roer in dit stadium niet. Zet het vuur laag en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, doe het deksel erop en laat de paella 10 minuten staan. Dien het gerecht op met de partjes citroen.
Kookboek
Het recept 'Paella met kip en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker buiten eten
diverse auteurs
'Lekker buiten eten' staat boordevol heerlijke recepten om in de buitenlucht van te smullen: van zalige snacks en hapjes tot frisse salades en de heerlijkste drankjes... lees verder
© De LantaarnPaella tips
Reacties op dit recept
- m.m Misschien een goed recept maar een eetlepel rozemarijn verstoorde alle smaken. Een halve theelepel is voldoende!