Paella Valenciana met konijn
bereiden
Ingrediënten
- 1 konijn (of kip), in stukken gesneden
- barbecuekruiden
- 1 flinke ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g Spaanse rijst (bv. Bomba of Calasparra)
- 400 ml witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 theelepel saffraandraadjes
- 250 g snijbonen
- 24 slakken
- 250 g gedroogde witte bonen, een nacht geweekt in koud water
- 4 tomaten, gepeld en in stukken gesneden
- 2 eetlepels verse rozemarijn, gehakt
- 1 eetlepel bladpeterselie, gehakt
Bereiden
Gril de kip of het konijn op een hete grill en kruid met barbecuekruiden. Als de stukken mooi bruin zijn, haal je ze van de rooster.
Doe de uiblokjes en de geperste knoflookteentjes in de paellapan en stoof ze ca. 5 minuten.
Leg de stukken vlees erbij, samen met de rijst en blus met de witte wijn en de bouillon. Kook de saffraan en de snijboontjes zachtjes mee zonder deksel.
Roer er de slakken en de uitgelekte witte bonen bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de tomatenblokjes erbij en de rozemarijn. Zet het deksel erop en laat 10 minuten rusten.
Garneer met gehakte bladpeterselie.
Extra benodigd
Barbecue of grill, paellapan
Kookboek
Het recept 'Paella Valenciana met konijn' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ Bijbel
Peter de Clercq
BBQ-expert Peter de Clercq verzamelde voor dit onweerstaanbare overzichtswerk maar liefst 500 verschillende grill- en barbecuerecepten voor de meest uiteenlopende
... lees verder © Uitgeverij Lannoo