Indiase pilavrijst
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
260 kcal
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 250 g basmatirijst
- 1 kaneelstokje
- rasp van 1 sinaasappel
- 3 kardemompitten, gekneusd
- ½ kruiden- of kippenbouillontablet
Bereiden
Fruit de ui en de knoflook in de olie zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, de kardemompitten en 400 ml water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng alles aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 12 minuten op een zacht vuur.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan. Lekker bij Indiase gerechten en gerechten met een kerriesaus.
Het recept 'Indiase pilavrijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tanya Stolyarevskaya | Shutterstock.com
Pilav tips
Reacties op dit recept
- maria Kippenbouillon is niet vegetarisch. Ik zou groentebouillon nemen.