Indiase pilavrijst

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 10 waarderingen

Bevat per portie

260 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g basmatirijst
  • 1 kaneelstokje
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 3 kardemompitten, gekneusd
  • ½ kruiden- of kippenbouillontablet

Bereiden

Fruit de ui en de knoflook in de olie zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glazig zijn.

Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, de kardemompitten en 400 ml water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng alles aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 12 minuten op een zacht vuur.

Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan. Lekker bij Indiase gerechten en gerechten met een kerriesaus.

Het recept 'Indiase pilavrijst' wordt je aangeboden door . Beeld: Tanya Stolyarevskaya | Shutterstock.com

Pilav tips

Reacties op dit recept

  • maria Kippenbouillon is niet vegetarisch. Ik zou groentebouillon nemen.