Indiase pilavrijst

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 260 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g basmatirijst
  • 1 kaneelstokje
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 3 kardemompitten, gekneusd
  • ½ kruiden- of kippenbouillontablet

Bereiden

Fruit de ui en de knoflook in de olie zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glazig zijn.

Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, de kardemompitten en 400 ml water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng alles aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 12 minuten op een zacht vuur.

Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan. Lekker bij Indiase gerechten en gerechten met een kerriesaus.

Bron

Het recept 'Indiase pilavrijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tanya Stolyarevskaya | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Pilav recept tips

Reacties op dit recept

  • mariaKippenbouillon is niet vegetarisch. Ik zou groentebouillon nemen.

    reageren