Icli pilav (kip met rijst)
- 4 personen
- 120 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 scharrelkip
- 30 g boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 360 g rijst
- 1 volle eetlepel kaneel
- 1 volle eetlepel piment
- 100 g pijnboompitten
- 100 g krenten
- 1 bosje dille, fijngehakt
Bereiden
Bak de kip 10 minuten in een stoofpan met de boter, tot het vel mooi goudbruin is. Voeg 200 ml water toe, dek de pan af en laat ongeveer 1,5 uur sudderen (afhankelijk van de grootte). Houd de kip warm en bewaar het braadvocht om de rijst te bereiden.
Fruit de uien 5 minuten in een braadpan met de zonnebloemolie. Voeg de rijst, de kaneel, het piment, de pijnboompitten en de krenten toe en roer. Laat nog 5 minuten bakken op middelhoog vuur.
Voeg 750 ml van het braadvocht van de kip toe aan de pan (voeg indien je niet genoeg braadvocht hebt water toe), dek af en laat koken tot de rijst bijna al het vocht heeft geabsorbeerd (ongeveer 15 minuten). Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan.
Serveer het gerecht bestrooid met de fijngehakte dille.
Kookboek
Het recept 'Icli pilav (kip met rijst)' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Istanbul
Pomme Larmoyer
Waan je met 'Recepten uit Istanbul' in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden... lees verder
© Good Cook