Pilaf met tuinbonen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 200 g witte rijst
- 375 ml kippenbouillon of water
- 500 g tuinbonen, dubbel gepeld
- 30 g dille, gehakt
Bereiden
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op halflaag vuur en bak de stukjes ui ongeveer 6–8 minuten, tot ze glazig zijn.
Draai het vuur iets hoger, doe de rijst erbij en blijf 5 minuten roeren. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper uit de molen toe.
Giet de bouillon erbij, leg een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten op laag vuur koken. Voeg vervolgens de tuinbonen toe, roer ze rustig door de rijst en strooi de dille erover.
Hang een schone theedoek over de pan heen, leg het deksel erop, neem de pan van het vuur en laat de pilaf voor het serveren 30 minuten staan.
Tip
Haal verse tuinbonen om te beginnen uit de lange, dikke peulen en leg de individuele bonen een uur of twee in de vriezer. Als je ze vervolgens laat ontdooien knijp je ze heel gemakkelijk uit hun buitenste jasje. Als je diepvriesbonen koopt hoef je er alleen de binnenste, dunne velletjes af te halen.
Opmerking
'Deze pilaf met prachtige tuinbonen kun je bij een lunch of diner serveren. Erg lekker met knoflookyoghurt of bij gegrilde kip of vis. Ik ben er dol op!' - Sevtap Yüce
Kookboek
Het recept 'Pilaf met tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...
Turks tafelen
Sevtap Yüce
In 'Turks tafelen' neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op
... lees verder © Uitgeverij Terra