Temaki-sushi met krab, komkommer en avocado
bereiden
Ingrediënten
- 10 vellen geroosterde nori
- 100 g mayonaise
- 1 theelepel wasabipasta
- 330 g gare sushirijst (zie 'sushirijst' onderaan het recept)
- 60 g krabvlees, in reepjes
- 1 minikomkommer (130 g), zaadlijsten verwijderd, in smalle reepjes
- 1 kleine avocado (200 g), in smalle reepjes
- 1 kleine rode paprika (150 g), in smalle reepjes
Bereiden
Knip elk norivel in vier vierkanten. Meng de mayonaise en wasabi in een kommetje.
Leg een vierkantje nori met de glanzende kant omlaag, diagonaal over uw linkerhandpalm. Doop de vingers van uw rechterhand in azijnwater en schud ze af. Vorm een rechthoek van een opgehoopte theelepel rijst. Leg de rijst over het diagonale midden van de nori. Maak een geultje in de rijst voor de vulling. Smeer een dotje wasabimayonaise in het geultje en leg er wat krab, komkommer, avocado en paprika op. Vouw een kant van de nori over de vulling. Vouw de andere kant over de eerste, zodat er een puntzakje ontstaat. Sla het puntje van het zakje om, zodat het zakje in vorm blijft.
Serveer direct en geef er naar keuze sojasaus bij.
Sushirijst
Voor 330 g sushirijst. Doe 200 g sushirijst (liefst koshihikari) in een grote kom, schenk er koud water op, roer de rijst met een hand om en giet het water af. Herhaal dit proces enkele malen, tot het water helder blijft. Laat de rijst 30 minuten in een zeef uitlekken.
Bereid intussen de sushiazijn: meng 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en ¼ theelepel zout in een kommetje; roer tot de suiker is opgelost.
Breng de uitgelekte rijst met 250 ml water in een goed gesloten middelgrote kookpan aan de kook. Temper het vuur en laat de rijst in de gesloten pan 12 minuten zachtjes koken, tot het water is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat hem ongeopend 10 minuten staan.
Spreid de rijst uit in een grote niet-metalen schaal. Trek een grote pollepel of plastic spatel onder een scherpe hoek door de rijst om klompjes rijst te breken en schenk de sushiazijn er geleidelijk bij. Misschien is niet alle azijn nodig; de sushi mag niet te nat worden.
Keer en draai de rijst met de lepel, werk van de buitenrand naar binnen. Na ca. S minuten zal de rijst vrijwel zijn afgekoeld. Dek de rijst af met een vochtige doek terwijl u de sushirijst tot sushi verwerkt.
Opmerking
De bereidingstijd van dit recept is exclusief de bereiding van de sushirijst.
Kookboek
Het recept 'Temaki-sushi met krab, komkommer en avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Japans
diverse auteurs
Heeft u wel eens in een Japans restaurant gegeten en dacht u dan dat die gerechten veel te moeilijk waren om zelf te bereiden? Grijp nu uw kans! Deze eenvoudige... lees verder
© De Lantaarn