Aardappelsalade met lente-ui, dragon en basilicum
bereiden
Ingrediënten
- 900 g kleine aardappeltjes, bijvoorbeeld paarse
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 2 lente-uitjes, witte en groene delen in diagonale plakjes gesneden
- 1 eetlepel fijngehakte basilicumblaadjes
- 1 eetlepel grof gehakte dragonblaadjes
Bereiden
Doe de aardappeltjes in een grote pan en voeg zoveel water toe dat ze 5 cm onder staan. Doe er een snuf zout bij en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze even afkoelen.
Snijd de warme aardappeltjes in blokjes van ongeveer 1 cm en doe deze in een kom. Bestrooi met zout en voeg de olie, azijn en peper toe. Roer voorzichtig door. Laat 5 minuten staan en doe dan de lente-ui, basilicum en dragon erbij. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Opmerking
Dit is een aardappelsalade op de Franse manier, zonder mayonaise. Deze past perfect bij gebakken saucijsjes of gegrilde vis, maar is ook heerlijk als maaltijdsalade. Paarse aardappeltjes zijn natuurlijk prachtig, maar je kunt iedere kleine aardappelsoort gebruiken. De dressing wordt het best opgenomen door de aardappeltjes als deze nog warm zijn.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met lente-ui, dragon en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Salade, heerlijk vers & gezond
Mindy Fox
Iedereen houdt van salade met verse ingrediënten, eenvoudig samen te stellen en vol gezonde groenten, fruit, proteïnen en noten. In dit boek vind je... lees verder
© Uitgeverij Becht