Aardappelsalade met spekjes
4 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Bevat per portie
405 kcal
14 g eiwit
30 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g aardappelen, in blokjes
- 100 g spekblokjes
- 1 eetlepel (dragon)azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 100 g plockworst of boerenmetworst, in reepjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 bakje tuinkers
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in ca. 5 minuten beetgaar.
Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes uit tot ze knapperig bruin zijn. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken.
Klop de azijn, olie, mosterd, zout en peper tot een dressing. Giet de aardappelen af en schep ze nog warm door de dressing. Schep ook de spekjes, worstreepjes en uiringetjes door de dressing.
Laat de aardappelsalade een uur afkoelen in de koelkast en schep voor het serveren de blaadjes tuinkers door de salade.
Extra benodigd
Keukenpapier
Het recept 'Aardappelsalade met spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com
Aardappelsalade tips
Reacties op dit recept
- Tessa Dit was een heerlijk recept. Gister gemaakt voor bij een barbecue en hij was zo op. Ga ik vaker maken, ook omdat het niet zoveel werk is.
- Trudy Ik eet geen varkensvlees. I.p..v. spekblokjes en plockworst heb ik corned beef en runderworst (rundersalami kan ook) gebruikt. Smaakt ook lekker.
- ruurd Ook erg lekker met een van de vele vleesvervangers zoals bv: shoarma blokjes van Jumbo, spekreepjes van Aldi of speckstukjes van Vegetarische slager.
- Johan Goeie aardappelsalade! Ik heb de boerenmetworst vervangen door salami en me verder strikt aan het recept gehouden: super!