Aspergesalade met kip
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
bevat per portie
- 130 kcal
- 6 g eiwit
- 11 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- mespunt zachte mosterd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sojasaus
- 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- 100 g gebraden kipfilet (vleeswaar), in reepjes van 1 cm
- 2 gedroogde tomaten op olie, in flinterdunne reepjes
Bereiden
Snijd van de asperges de kopjes op ca. 4 cm af en snijd de rest schuin in dunne plakjes. Kook de aspergekopjes in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Kook de aspergeplakjes in hetzelfde water in ca. 3 minuten beetgaar en giet ze af.
Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie, de sojasaus, de rozemarijn en zout en peper. Schep de aspergeplakjes door de dressing en laat ze ca. 1 uur staan.
Schep de aspergesalade op vier borden. Verdeel de kipreepjes en de tomaatreepjes erover. Garneer met de aspergekopjes.
Bron
Het recept 'Aspergesalade met kip' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Christian Fischer | Shutterstock.com