Bietensalade met rode grapefruit, geitenkaas en munt
bereiden
Ingrediënten
- 4 kleine rode bieten
- olijfolie
- 2 rode grapefruits, geschild en in stukjes
- 125 g geitenkaas
- gehakte munt
- 1 portie Bosgouet-vinaigrette
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bietjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 30 minuten. Prik er met een satéprikker in om te voelen of ze zacht zijn. Laat de bieten afkoelen, schil ze en snijd ze in stukjes.
Meng bieten, grapefruit en geitenkaas op een grote schaal en bestrooi het geheel met verse munt. Besprenkel de salade met Bosgouet-vinaigrette.
Tip
Deze salade is een smakelijk en prachtig uitziend bijgerecht dat uitstekend smaakt bij kip- of visgerechten.
Kookboek
Het recept 'Bietensalade met rode grapefruit, geitenkaas en munt' is afkomstig uit het kookboek...
A Table
Jane Webster
Een boek met schitterende foto's van Nikole Ramsay, heerlijke recepten en geweldige verhalen; 'A Table' vangt de vreugde van het gezinsleven in een prachtig... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Nikole RamsayBietensalade tips
Reacties op dit recept
- Christian Zo zo... 1 portie Bosmaarwatguet vinaigrette... Hoe komen wij daaraan?
- HJS 180 ml olijfolie extra virgin + 60 ml wijnazijn + 2 gesnipperde sjalotjes+ 1 tl dyonmosterd + peper. In de shaker. Klaar is je Bosgouet.
- Lex Blauwe bessen toegevoegd en een aardbei balsamico dressing. Gecombineerd met een chardonnay wijn Stellenbosch Lanzerac. Top gerecht!