Gordon Ramsay: bietensalade met geitenkaas en appel

4 personen
bereiden

waardering 8obv 25 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g gare kleine rode bietjes (eventueel uit pot)
  • 1 grote appel, zoals Braeburn
  • scheutje citroensap
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • voor de vinaigrette
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiden

Voor de vinaigrette: klop de balsamicoazijn en beide oliesoorten door elkaar in een kom; voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd de bietjes in vieren (tenzij u schijfjes uit een pot gebruikt). Draag rubberhandschoenen om te voorkomen dat u vlekken op uw handen krijgt.

Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.

Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden. Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover. Serveer de salade meteen.

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: bietensalade met geitenkaas en appel' is afkomstig uit het kookboek...

Ramsay's beste menu's

Gordon Ramsay heeft met 156 afwisselende recepten 52 menu's samengesteld, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en desserts. Dit is echter slechts... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Bietensalade tips

Reacties op dit recept

  • anna Zeer geslaagd gerecht, heb groene sla toegevoegd voor de kleur en walnootolie en geroosterde walnoten gebruikt.
  • Jikkina Super lekker! Ik heb rijst toegevoegd, zodat het een meer vullend gerecht is. Verder heb ik aubergine geroosterd en toegevoegd en dat is een absolute aanrader!
  • Ton Deze bietensalade is briljant simpel om te maken en briljant lekker.
  • Meike Ik heb deze salade nu al meerdere keren gemaakt en hij blijft heerlijk. Bedankt Okoko!
  • C Heerlijke salade.
  • Theo Heb de bietensalade exact volgens het recept gemaakt en het resultaat is voortreffelijk, een top salade!
  • richard Deze bietensalade met feta gemaakt. Echte feta, van schapenmelk. Gaat ook prima, hoewel hij met geitenkaas wel lekkerder is. De hazelnoten kun je eventueel ook vervangen door walnoten.