Gordon Ramsay: bietensalade met geitenkaas en appel
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g gare kleine rode bietjes (eventueel uit pot)
- 1 grote appel, zoals Braeburn
- scheutje citroensap
- 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 100 g geitenkaas, verkruimeld
- voor de vinaigrette
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Voor de vinaigrette: klop de balsamicoazijn en beide oliesoorten door elkaar in een kom; voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de bietjes in vieren (tenzij u schijfjes uit een pot gebruikt). Draag rubberhandschoenen om te voorkomen dat u vlekken op uw handen krijgt.
Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden. Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover. Serveer de salade meteen.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: bietensalade met geitenkaas en appel' is afkomstig uit het kookboek...
Ramsay's beste menu's
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay heeft met 156 afwisselende recepten 52 menu's samengesteld, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en desserts. Dit is echter slechts... lees verder
© Kosmos Uitgevers