Bietensalade met witlof, rucola, walnoot en feta

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 6,8
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof, in reepjes
  • 75 g rucola, grof gehakt
  • 300 g gekookte bieten, in partjes
  • 3 (bloed)sinaasappels, gepeld en zonder witte velletjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g walnoten
  • 150 g zachte feta, verkruimeld
  • voor de dressing
  • 5 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels yoghurt
  • boerenbrood voor erbij

Bereiden

Verdeel de witlof en rucola over een platte schaal. Verdeel hierover de gekookte bieten.

Halveer de sinaasappelpartjes (of als je handig bent: schil de sinaasappel in plaats van hem te pellen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit) en verdeel die ook over de sla.

Garneer met ui en walnoten en bestrooi met feta.

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing met de salade of geef die er apart bij. Lekker met stevig boerenbrood.

Kookboek

Het recept 'Bietensalade met witlof, rucola, walnoot en feta' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken 2013

Petra de Hamer & Tal Maes

'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Bietensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • SIk heb deze salade met blauwschimmelkaas ipv feta en appel ipv sinaasappel gemaakt. Tevens wat peper en zout aan de dressing toegevoegd want in dit recept wordt er helemaal niet over toevoegen van peper en zout gesproken. Een aanradertje hoor!

    reageren

  • SandraHeel lekker recept! Eens gemaakt voor een kerstlunch op het werk en kreeg erg veel complimenten!

    reageren