Fattoush
bereiden
Ingrediënten
- 1 oud pitabroodje of platbrood, of een grote snee oud brood
- milde olijfolie
- snufje sumak
- 150 g tomaten
- extra vergine olijfolie
- 3 blaadjes basilicum
- 100 g komkommer of courgette, in blokjes van 2 tot 3 cm
- 1 rode paprika, in ringen
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- blaadjes van 4 grote takjes munt
- klein bosje peterselie, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gehakt
- sap van 1 kleine citroen
Bereiden
Leg het brood op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de sumak. Leg 3 tot 5 minuten onder een grill op lage temperatuur tot het brood krokant is, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Breek in stukjes en bestrooi met peper, zout en een snufje sumak.
Snijd de tomaten in ongelijke stukken, niet groter dan een hap. Leg op een bord, besprenkel met extra vergine olijfolie en bestrooi met peper en zout. Houd de basilicum in je ene hand en sla erop met je andere hand zodat de oliën vrijkomen. Scheur de blaadjes in stukjes en strooi over de tomaten.
Meng alle groenten en kruiden in een grote kom, bestrooi met peper en zout en besprenkel met extra vergine olijfolie en citroensap. Meng het brood erdoor.
Je kunt nu twee dingen doen: de fattoush meteen eten nu het brood nog krokant is, of 15 minuten laten marineren zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken en het brood wat zachter wordt.
Kookboek
Het recept 'Fattoush' is afkomstig uit het kookboek...
Puur natuurlijk koken
Tom Hunt
Weg met de ingevlogen aardbeien in december! 'Puur natuurlijk koken' zet je met de beide benen op de grond en leert je culinair genieten in het... lees verder
© Good Cook