Libanese fattoushsalade
bereiden
Ingrediënten
- Libanees platbrood
- scheutje olijfolie
- sumak
- 2 kropjes little gem
- 1 grote bos peterselie
- 3 takjes munt
- ½ komkommer (of 2 minikomkommertjes)
- bakje kerstomaatjes
- granaatappelmelasse (te koop bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
Bereiden
Het brood heeft twee lagen die je makkelijk los kunt scheuren zodat je twee helften krijgt. Rooster ze in de oven goudbruin en krokant en breek in grove stukken. Besprenkel met wat olie, royaal sumak en zout.
Scheur de blaadjes sla grof. Hak de peterselie en munt grof. Snij de komkommer in grove stukken en de tomaatjes doormidden. Meng de groenten met de kruiden, wat olijfolie, peper en zout. Verdeel het brood erover. Besprenkel royaal met de granaatappelmelasse.
Opmerking
Op vakantie in Libanon en Syrië hebben we deze verslavende salade ontdekt, fris maar ook knapperig door het brood. Je kunt er in de zomer ook nog lichtzure zomerpostelein doorheen mengen, voor het echte effect. In het Midden-Oosten zit er altijd purslane in, een lokale posteleinsoort.
Kookboek
Het recept 'Libanese fattoushsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Viva Arabia
Nadia Zerouali & Merijn Tol
In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super... lees verder
© Kosmos Uitgevers