Griekse salade
bereiden
Bevat per portie
237 kcal
8 g eiwit
18 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 pruimtomaten, in dunne plakjes
- 2 komkommers, grof gesneden
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 75 g kalamata-olijven, zonder pit
- 150 g feta, grof verkruimeld
- 2 eeetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels verse oregano
Bereiden
Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven en feta in een grote kom.
Doe de olijfolie, het citroensap en de oregano in een afsluitbare pot en schud krachtig. Druppel de dressing over de salade.
Griekse salade
Deze knapperige salade komt overal ter wereld op tafel, niet alleen in Griekenland. De enige verplichte ingrediënten zijn feta, tomaten en uien. Gebruik uw fantasie en voeg kappertjes, hardgekookte eieren en rode of groene paprika's toe - ingrediënten die voor extra pit zorgen, zijn altijd goed.
Kookboek
Het recept 'Griekse salade' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De LantaarnGriekse salade tips
Reacties op dit recept
-
corrie
Ik wil graag weten welke olijfolie er word gebruikt in de salade.
- Gustav Natuurlijk een olijfolie van eerste persing. Ik gebruik het liefst olijfolie uit de streek van Lucca in Italië. Het is zacht van smaak en heel fruitig.
-
Jenny
Is 2 komkommers niet te veel in dit recept voor 4 personen...?
- Edo Hier zijn niet de standaard-komkommers bedoeld die wij kennen, maar de (veel) kleinere Turkse komkommer. En daar heb je er wel 2 van nodig voor 4 personen...
- Rita Je moet natuurlijk wel Griekse olijfolie gebruiken, geen Italiaanse?