Griekse salade

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 16 waarderingen

Bevat per portie

237 kcal
8 g eiwit
18 g vet
9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 pruimtomaten, in dunne plakjes
  • 2 komkommers, grof gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 75 g kalamata-olijven, zonder pit
  • 150 g feta, grof verkruimeld
  • 2 eeetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels verse oregano

Bereiden

Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven en feta in een grote kom.

Doe de olijfolie, het citroensap en de oregano in een afsluitbare pot en schud krachtig. Druppel de dressing over de salade.

Griekse salade

Deze knapperige salade komt overal ter wereld op tafel, niet alleen in Griekenland. De enige verplichte ingrediënten zijn feta, tomaten en uien. Gebruik uw fantasie en voeg kappertjes, hardgekookte eieren en rode of groene paprika's toe - ingrediënten die voor extra pit zorgen, zijn altijd goed.

Kookboek

Het recept 'Griekse salade' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Griekse salade tips

Reacties op dit recept

  • corrie Ik wil graag weten welke olijfolie er word gebruikt in de salade.
    • Gustav Natuurlijk een olijfolie van eerste persing. Ik gebruik het liefst olijfolie uit de streek van Lucca in Italië. Het is zacht van smaak en heel fruitig.
  • Jenny Is 2 komkommers niet te veel in dit recept voor 4 personen...?
    • Edo Hier zijn niet de standaard-komkommers bedoeld die wij kennen, maar de (veel) kleinere Turkse komkommer. En daar heb je er wel 2 van nodig voor 4 personen...
  • Rita Je moet natuurlijk wel Griekse olijfolie gebruiken, geen Italiaanse?