Griekse salade met feta van Ainsley Harriott
bereiden
Bevat per portie
201 kcal
7 g eiwit
17 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode ui, grof gesnipperd
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- ½ komkommer, geschild en in blokjes
- 150 g feta, in dunne plakjes
- handvol zwarte olijven van goede kwaliteit
- mespunt gedroogde oregano
- 3-4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Week de ui 5-10 minuten in een kom met zout water om de scherpe smaak weg te nemen. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de ui met de tomaten en de komkommer in een kom en schep door elkaar. Bestrooi met de feta, de olijven en de oregano. Bestrooi met wat zout en peper en bedruppel met de olijfolie. Serveer meteen.
Opmerking
'Deze zomerse salade roept beelden op van zonnige taverna's, waar hij altijd alleen wordt aangemaakt met olijfolie en nooit met azijn. De salade vraagt niet veel meer dan een stuk knapperig brood en een glas stevige rode wijn als begeleiders voor een heerlijke lichte lunch.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Griekse salade met feta van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor familie en vrienden
Ainsley Harriott
Een groep vrienden te eten? Een familie-dineetje? Of gewoon zin in een lekkere maaltijd in je eentje? In dit nieuwe en extra dikke boek geeft de Ainsley Harriott
... lees verder © Uitgeverij TerraGriekse salade tips
Reacties op dit recept
- Marga Ik maak ook graag griekse salade. Maar maak eerst een bord met grof gesneden ijsbergsla. Doe daar kwarten trostomaten op. In schijfjes gesneden geschilde komkommer. In repen gesneden rode paprika. In ringen gesneden rode ui. Grof gebrokkelde feta, olijven. Sprenkel er dan goede balsicumazijn over en goede olijfolie.Tot slot oreganokruiden. Heerlijk met gebakken brood.
- angelie Ik maak de griekse salade op dezelfde manier, maar in plaats van olijfolie doe ik er griekse yoghurt bij. Lekker fris.
- Ernie In een Griekse salade kun je van alles verwerken, behalve sla!