Groene salade van avocado met krokante tilapia
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
22 g eiwit
25 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel chilipoeder
- mespunt gemalen komijn (djinten)
- 2 theelepels oregano
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g tilapiafilet, in repen van ca. 3 cm breed
- ½ theelepel Dijonmosterd
- 3 eetlepels (noten)olie
- 75 g veldsla
- 75 g rucola of waterkers
- 1 avocado, in gehalveerde dunne plakken
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met het chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de repen tilapia met dit mengsel en laat ze ca. 5 minuten liggen.
Maak de salade: roer in een kom 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, (noten)olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door.
Wentel de repen tilapia luchtig door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak de repen tilapia in ca. 5 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Verdeel de salade over vier wijde kommen en strooi de pijnboompitten erover. Leg de tilapia erop. Lekker met grove sneden volkorenbrood.
Vervangende vis
Vervang de tilapia door meervalfilet of tijgergarnalen.
Het recept 'Groene salade van avocado met krokante tilapia' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau