Groene salade met balsamicovinaigrette
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui, in dunne plakjes
- 1 grote krop sla, lollo rosso of Romeinse sla, in stukjes gescheurd
- 1 grote, rijpe vleestomaat, in achten
- ½ komkommer, in de lengte gehalveerd, ontzaad en in plakjes
- voor de balsamicovinaigrette
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, geperst (desgewenst)
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
- 200 ml extra vergine olijfolie
Bereiden
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten behalve de olie in een middelgrote kom en klop goed. Klop er dan geleidelijk de olie bij tot een glad mengsel.
Doe de ui in een kleine kom, giet er ijskoud water over en laat 10 minuten staan. Giet af en laat goed uitlekken. (Door het weken verliest de ui zijn scherpe smaak.)
Doe de slabladen, uitgelekte ui, tomaat en komkommer in een grote slakom. Giet er scheutje voor scheutje de vinaigrette over en schud alles losjes om. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade onmiddellijk op gekoelde borden.
Kookboek
Het recept 'Groene salade met balsamicovinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
Het balsamico-azijn kookboek
Meesha Halm
Door zijn volle smaak en karakteristieke intensiteit is balsamico-azijn voor fijnproevers niet meer uit de kookkunst weg te denken. Met dit kookboek kunt u nu in... lees verder
© De Lantaarn